OM

IMG_3567

Madeleine og hundene.


Framover Kennel
er en nyoppstartet Siberian Husky Kennel drevet av innehaver Madeleine Hanssen i samarbeid med samboer Magnus Davidsen på Engseth i hjertet av Troms. Kennelnavnet ble godkjent av FCI høsten 2015. Hund er vår største lidenskap i livet, og fritiden går med til sledeturer, turisme og allsidig friluftsliv.

BAKGRUNN OG HISTORIE

Det hele begynte med malamute-mixen Leina. Leina var «enebarn» og fast turkompis hos Madeleine i 2-3 år før Magnus kom inn i bildet. Når man er to på tur, blir det fort ujevnt tempo med bare én hund.

1240664_10151831312956405_2100932780_n

Madeleine og Leina

Det tok ikke lang tid før Snykovet’s Bajas var på plass. Med hus på landet og flotte treningsveier, lå alt til rette for å oppfylle drømmen om flere. Og vips – etter ett års tid, hadde vi bygd opp et 6-spann. Som kjent så er det litt lite med «bare» ett spann når man er to stykker. Ballen rullet videre, og vi har nå hele bakgården full av hunder! Vi er bitt av basillen, og nå er det ingen vei tilbake. Sykdommen kan ikke kureres, og vi har fått varige mén. I tillegg til våre Siberians, har vi også fire Alaska Huskies + Leina.

AVL OG OPPDRETT

Vi har foreløpig ikke hatt noen valpekull på kennelen, men vi har avlsplaner. Vi vil avle først og fremst til eget bruk, men vil komme til å selge noen valper dersom det viser seg at det blir flere enn vi ønsker å beholde selv. Vi har gjort oss opp noen tanker om hvilke hunder vi ønsker å avle på, men vi vil ikke avsløre noe før vi er sikre. Vi setter relativt høye krav til hundene vi ønsker å avle på, med hovedfokus på å få fram rasetypiske siberians med topp arbeidsmoral, utmerket gemytt og gode trekkegenskaper. Siberian Husky er en brukshund, og det er nettopp det vi har hovedvekt på når vi velger ut individer. For oss teller bruksegenskaper og et sterkt hode mer enn et vakkert ytre. Likevel sikter vi mot å holde oss godt innenfor den romslige  rasestandarden.

IMG_3561

Magnus på påsketur i Indre Troms.