A – kullet (7 valper)


Født: 9. mars 2021
Mor: Malin av Viddashusky NO42887/13
Far: Krutt NO39768/17

Hannhunder: 6
Tisper: 1


Framover MK Atletiske Brage NO37651/21 (bor her)
Framover MK Atletiske Odin NO37648/21 (bor her)
Framover MK Atletiske Idunn NO37646/21 (bor her)
Framover MK Atletiske Trym NO37647/21 (Jon-Arne og Anne-Mette Fagerjord)
Framover MK Atletiske Tor NO37652/21 (Anne-Lene Halvorsen / Chi-Ka Siberians)
Framover MK Atletiske Loke NO37650/21 (Monica A Sundset / Kennel Snykovet)
Framover MK Atletiske Balder NO37649/21 (Monica A Sundset / Kennel Snykovet)


Far (Krutt) og mor (Malin av Viddashusky)
Foto: Ida Helene Sivertsen

MOR

Navn: Malin av Viddashusky
NKK: NO42887/13
Født: 10.04.2013
Posisjon: Leder
Oppdretter: Leif Herleiksplass
Mor: Arktisk Storm Diva (Isslottet’s Zeb x Vindsnabbe’s Dixie)
Far: Nymånens Ixius (Enok x Moonshadow Temu of Jedeye)

Fint bygd. Helt perfekt størrelse, veier ca 22 kg. Meget god pels. Gode poter.

Går som hovedleder. Godt trekkhode, har aldri opplevd at hun har blitt sliten eller lei. En god leder, løper forbi det meste. Tar generelt gode beslutninger i knotete terreng, både i spor og utenom. Masse selvtillit, nøler sjelden. Jager fart, en av de beste traverne jeg noen gang har hatt. Hun er også god å bruke bakerst, da hun er veldig spretten og smidig, og smyger seg lett rundt trær og andre hindringer. Smidighet er gull for en trekkhund, virker som de holder seg bedre unna skader og vondter. Malin har aldri vært halt eller skadet så lenge hun har vært hos oss (siden 2016).

I hundegården har hun en god avknapp, og slapper godt av når hun ikke er på jobb. Kan være litt streng mot andre hunder, uten at det skaper trøbbel. Aldri vært i slåsskamp, går greit overens med alle hunder. Litt vaktbikkje, sier gjerne ifra om noen lusker forbi hundegården. Spiser godt og holder vekta veldig bra, men liker ikke suppe. Kosete og sosial med folk.

Det forrige valpekullet til Malin ble veldig bra, minimum 3/5 går som ledere.

Jeg har generelt vanskelig for å finne noe negativt med Malin, men om jeg må nevne noe må det være at hun har jaktinstinkt, og at hun kan kjede seg når hun løper i kjente løyper.


FAR

Navn: Krutt
NKK: NO39768/17
Født: 01.03.17
Posisjon: Leder
Oppdretter: Ronny Lindkvist
Mor: Tinka (Kossack x Missi)
Far: Kvikk Kvakk (Iso x Foxy)

Fint bygd, noe høy på beina men ikke over rasestandard. God pels og poter. Noe høyere forbrenning enn gjennomsnittet, spiser for to. Veier ca 25 kg.

Går som hovedleder sammen med Malin. Godt trekkhode, har aldri opplevd at han har blitt sliten eller lei. Han er bestandig den som står og bjeffer og vil ha mer når vi kommer hjem fra trening på høsten (og vinter for den del). Han har høyt energinivå og er ekstremt entusiastisk, har vanskelig for å skjule sin iver. God fart i led og holder stemninga oppe når resten av gjengen begynner å bli slitne. Aldri vært halt eller skadet. Synes pauser er meningsløst.

Krutt må lete litt for å finne avknappen om det blir mer enn 2 hviledager på rad. Elsker kos, mat og sosialt samvær. Veldig flink med andre hunder, spesielt valper. Krutt elsker valper! Han blir veldig knyttet til sin eier, og er enkel å få kontakt med både i hundegård og i spann.

Om jeg skal finne noe negativt, så kan det være at han ikke liker smell. Vi bor like ved et steinbrudd hvor de pleier å sprenge, og da blir han nokså stressa. Krutt er en nokså energisk type som har vanskelig for å finne roen i hvileperioder, derav noe høyere forbrenning enn snittet.